U trendu

Hajat pronašao malver u 250 hotela, uključujući i Beograd

Hotelski lanac Hajat (Hyatt) saopštio je danas da je prošle godine u 250 svojih hotela našao zloćudni softver za koji postoji mogućnost da je krao brojeve kreditnih i debitnih kartica gostiju i druge informacije.

To je prvi put da je korporacija Hajat objavila spisak hotela od kako je prvi put u decembru šturo saopštila da je u svojim hotelima pronašla zloćudan softver.

Jedna portparolka korporacije rekla je da hotelski lanac u ovom trenutku ne zna koliko je ljudi moglo da bude oštećeno. Softver je bio prisutan izmedju jula i decembra na mestima gde se obavlja plaćanje, poput recepcija, restorana, u spa-centrima i u drugim delovima hotela.

Softver je pronadjen u mnogim o Hajatovih brendova, uključujući Park Hajat, Hajat Ridžensi i Andaz. Oko 100 hotela nalazi se u SAD, a ostali u inostranstvu, uključujući i London, Pari i Šangaj.
 
Na sajtu korporacije objavljen je spisak, iz kojeg prozlazi da je u periodu od sredine avgusta do sredine oktobra malverom bio zaražen i hotel Hajat Rižensi u Beogradu.  

Kompanija, čije je sedište u Čikagu, poseduje oko 630 hotela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar