U trendu

Hilari, Sanders i Obama protiv Trampa

Američki predsednik Barak Obama podržao je kandidaturu Hilari Klinton za funkciju predsednika SAD.

Ova odluka usledila je nakon što se Obama sastao sa njenim rivalom demokratskim senatorom Bernijem Sandersom, prenosi AP.

Sanders je rekao da će sarađivati sa Klintonovom kako bi zaustavili republikanca Donalda Trampa.

U obrazloženju svoje podrške, Obama je rekao da smatra da nikada nije bilo nikog tako kvalifikovanog da obavlja funkciju predsednika SAD.

Obama je, u video snimku koji je na Tviteru podelila Klinton, rekao da je ona možda najkvalifikovanija osoba ikada za ulogu predsednika.

Obama i Klintonova će tako uskoro zajedno krenuti u kampanju, naveo je BBC.

„Želim da vi koji ste uz mene od početka ovog neverovatnog putovanja budete prvi koji ćete znati da sam ja uz nju. Spreman sam i ne mogu da dočekam da krenemo u kampanju“, naglasio je Obama.

Hilari Klinton je za MSNBC poručila da je „spremna da svim srcem uđe u ring i postane sledeći predsednik SAD“, kao i da „obezbedi da Donald Tramp ne dobije nijedno mesto ni blizu Bele kuće“.

Nakon što ju je Obama podržao, Klinton je za Rojters rekla da joj to znači „najviše na svetu“.

„Velika je radost i čast što smo predsednik Obama i ja tokom godina prešli put od žestokih suparnika do iskrenih prijatelja“, kazala je Klinton.

Na sve to reagovao je i Tramp koj je na Tviteru objavio da Obamina podrška Hilari Klinton znači da želi „još četiri godine Obame, a da to niko drugi ne želi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.