U trendu

Hilari i Tramp ne prestaju sa prozivkama

Kandidati u trci za Belu kuću, Hilari Klinton i Donald Tramp, posle tri runde žestokih debata nastavili su sa „prozivkama“ i na humanitarnoj večeri, na kojoj je kandidat republikanaca više puta izviždan.

Prisutni su najburnije reagovali kada se Tramp našalio da Hilari Klinton „mrzi katolike“, preneo je BBC.

Kako se navodi, Klinton se smejala dok se Tramp šalio o njenim skupim govorima i FBI istrazi njenih mejlova.

„Gardijan“ piše da ukoliko je Tramp u kampanji do sada išao gde niko nije ranije, to je potvrdio i ovaj put – uspeo je da ga izvižde na katoličkoj humanitarnoj večeri.

Takođe, oni navode da su za „svoje fore“ uglavnom koristili teme kojima su jedno drugom zadavali udarce tokom debata.

Godišnja Alfred E Smit humanitarna večera u Njujorku održava se svake četiri godine za predsedničke kandidate.

Tradicija je da kandidati ustanu i prave šale na račun svog protivnika, što je čudno s obzirom na to da je ova američka kampanja jedna od najprljavijih u istoriji.

Tako su u noći između srede i četvrtka u poslednjoj debati kandidati odbili da se rukuju, stalno jedno drugom upadali u reč, a Tramp je Klintonovu nazvao „gadnom ženom“.

Ipak, na događaju u Njujorku ostavili su razlike i razmirice sa strane i sedeli maltene jedno pored drugog – između njih je bio samo kardinal Timoti Dolan.

Čak su se i rukovali, a „Gardijan“ navodi da se Klintonova rukovala i sa Trampovom suprugom Melanijom, kao i da se u jednom trenutku nagla i na tridesetak sekundi popričala sa Trampom.

Kada su ušli odmah su seli, nisu se rukovali ni ovaj put niti napravili kontakt očima. Međutim, kada je Tramp ustao da govori prijateljski je potapšao po ramenu.

„Hilari veruje da je ključ u tome da prevari ljude tako što će imati jednu javnu politiku, a totalno drugačiju privatno“, naveo je Tramp.

„Neki veruju da će mi ovo biti teško… Istina je, ja sam veoma skromna osoba, veoma skromna. Mnogi mi kažu da mi je skromnost jedna od najboljih osobina, bolja čak i od mog temperamenta“, dodao je on.

Rekao da je ta publika,oko 1.500 ljudi, najbrojnija pred kojom Klintonova treba da priča, a istakao je i da će joj biti neobično da priča pred toliko korporativnih lidera, a da ne bude plaćena.

„Prošle noći rekao sam da je Hilari „gadna žena“, ali to je sve relativno. Nakon što sam morao da je slušam kako priča i priča, ne mislim više tako loše o Rouzi O“Donel“, naveo je Tramp.

„Rečeno mi je da je Hilari pre sinoćne debate bila da se ispovedi, ali da je sveštenik imao problema kada je upitao za njene grehe. A čak je navela i da ne može da se seti 39 puta“, dodao je on.

Ipak, kada je rekao da je bivša prva dama SAD i državna sekretarka toliko korumpirana da su je izbacili iz Votergejt komisije iz publike se čulo negodovanje, navodi BBC.

Isto je bilo kada je Tramp, aludirajući na aferu sa mejlovima svoje rivalke, rekao da se ona „pravi da ne mrzi katolike“, preneo je B92.

BBC ističe da je to bila jedna od retkih prilika kada je osmeh napustio lice Hilari Klinton.

Osim toga, oni navode da je možda njegova najbolja „fora“ bila kada se našalio na optužbe da je njegova supruga Melanija plagirala govor aktuelne prve dame SAD Mišel Obame.

„Mišel Obama održi govor i svima se svidi, fantastičan je. Moja supruga Melanija održi isti govor i ljudi počnu da je napadaju. Ne razumem“, rekao je milijarder.

Onda je na red došla Klintonova: „Ili ćemo imati prvu ženu za predsednicu ili prvog predsednika koji je vodio Tviter rat protiv Šer“.

Umesto da Kip slobode vidi kao simbol nade Tramp bi joj dao četvorku, možda peticu, ukoliko ostavi baklju i tablet i promeni frizuru, dodala je ona, aludirajući na Trampove takmičenje za misice.

Znate koji bi bio dobar broj za ženu, pitala je Hilari publiku – 45 (aluzija na to što će sledeći predsednik SAD biti 45. predsednik).

„Morala sam da slušam Donalda Trampa čitave tri debate. Do sada sam bila pored njega duže nego bilo koji njegov menadžer kampanje“, navela je Klintonova.

„Nakon slušanja tvog govora uživaću da slušam Majka Pensa kako negira sve što si rekao“, dodala je ona. Time je aludirala na debatu potpredsednika Majka Pensa i Tima Kejna posle jedne od debata Trampa i Klintonove kada je, kako mediji ocenjuju, Pens morao da „vadi fleke“ zbog Trampovog poraza i nastupa.

Iskoristila je i Trampov dobar odnos sa Putinom i zadala jedan dobar udarac: „Donald Tramp je zaista zdrav kao konj – znate, onaj na kojem Putin jaše“.

Publici se obratio i Al Smit Četvrti, praunuk Al Smita po kojem je nazvana humanitarna večera, ali ni on nije mogao da odoli da ne potkači malo kandidate.

„Donald je otišao do Hilari da je pita kako je. Hilari je odgovorila „dobro sam, a sada izađi iz ženske svlačionice““, rekao je Smit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar