U trendu

Identifikovana još dvojica bombaša samoubica iz napada u Parizu

Još dvojica bombaša samoubica koji su učestvovali u napadima u petak u Parizu identifikovani su, objavio je danas državni tužilac Pariza Fransoa Molen.
 
Prethodno je identifikovan jedan bombaš samoubica koji učestvovao u napadu na koncertnu dvoranu Bataklan. 

Dvojica novoidentifikovanih napadača su francuski državljani koji su živeli u Belgiji, naveo je tužilac u saopštenju. 

Jedan od njih, star 20 godina, počinio je samoubilački napad blizu stadiona Stad de Frans. Drugi je star 31 godinu i razneo se u bulevaru Volter, kod jednog od napadnutih lokala u istočnom delu Pariza. 

Prvi samooubica identifikovan je u petak, radi se o 29-ogodišnjem Omaru Ismailu Mostefaju. On je za sada jedini zvanično identifikovan iz grupe napadača koji su upali u koncertnu dvoranu Bataklan.

U seriji napada u Parizu poginulo je prema najnovijim podacima 132 ljudi, a više od 350 je povredjeno. Samo u sali Bataklan ubijeno je 89 ljudi.

Trojica bombaša samoubica digli su se u vazduh oko stadiona Stad de Frans u petak uveče dok je u toku bila prijateljska utakmica Francuska-Nemačka koju je pratilo oko 80.000 gledalaca. 

Njih dvojica su aktivirali svoje pojaseve s eksplozivom izmedju 21.20 i 21.30 na prilazu stadionu. Jedan prolaznik je poginuo u prvoj eksploziji. Treći se digao u vazduh u obližnjoj ulici u jednom prolazu i nikog drugog nije povredio.  

Tri tima ekstremista delovala su u petak u napadima u glavnom gradu Francuske. Za napade je preuzela odgovornost grupa Islamska država protiv koje se Francuska bori u vazdušnim napadima u Iraku i u Siriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar