U trendu

Indija poništila pasoš tajkunu koji duguje više od milijardu dolara

Vlasti u Indiji su danas poništile pasoš milijarderu Vijau Malaiji optuženom da je u martu pobegao u London ostavljajući za sobom milijarde rupija dugovanja bankama.

Ministar unutrašnjih poslova Vikas Svarup rekao je da je odluka o poništavanju pasoša doneta nakon detaljne istrage o velikom dugu indijskog milijardera.

Malaja je optužen za pranje novca, finansijske nepravilnosti i utaju poreza i trenutno se ugovara njegova depotacija u Nju Delhi.

Opozicija je optužila vlasti da su dozvolile indijskom milijarderu da pobegne iz zemlje u trenutku kada su banke od njega potraživale dug od 9 milijardi rupija (1,3 milijardi dolara). Vlada je odbacila sve optužbe.

Ministar finansija Arun Jetlej rekao je da potražioci nisu podneli krivičnu prijavu protiv biznismena i da nije bilo zakonskih osnova da se spreči njegov odlazak u Veliku Britaniju.

Indijski tajkun posedovao je fabriku za proizvodnju alkoholnih pića, avio kompaniju, kriket klub u Premijer ligi Indije i još mnogo toga.

Indijska vlada suspendovala je 2012. godine dozvolu za rad njegovoj avio kompaniji Kingfišer erlajns zbog neisplaćivanja plata pilotima i drugom osoblju.

Malaja je bio poznat po luksuznom načinu života i rakošnim zabavama koje su posećivale bolivudske filmske zvezde, sportisti i druge poznate ličnosti u Indiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar