U trendu

Interpol krenuo u lov na krijumčare migranata

Medjunarodna kriminalistička policija (Interpol) uputila je danas apel za pomoć u hapšenju 123 osobe osumnjičene u celom svetu za pripadnost kriminalnim mrežama krijumčarenja migranata.

Po proceni Interpola, krijumčarenje migranata u Evropi 2015. donelo je zaradu više od pet milijardi evra, zbog čega je ta policijska organizacija pokrenula operaciju „Hidra“ u kojoj treba da bude uhapšeno 180 ljudi u 44 države. Već je privedeno 26 osoba, a 31 je locirana.

„Operacija je namenjena otkrivanju tih mreža i sprečavanju da se krijumčari bogate na račun ugroženih ljudi“, izjavio je direktor operativnog odseka Interpola Majkl O’ Koneli i dodao da te kriminalne mreže često ne vode računa o bezbednosti samih švercera koji rade za njih, već „gledaju samo sopstvenu dobit“.

Akcija „Hidra“ ustanovljena je po uzoru na prethodne operacije Interpola protiv begunaca osumnjičenih za pedofiliju, ubistva, silovanje ili šverc droge. U toj operaciji učestvuju pripadnici te medjunarodne organizacije specijalizovani za ilegalnu imigraciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar