U trendu

Islamska država objavila identitet teroriste koji je ubio turiste u Tunisu (Foto)

Islamska država je imenovala Abua Jahja Kujravanija (23) kao čoveka koji je ubio 40 turista u Imeprijal hotelu u Tunisu. Oni su ubijeni na plaži i u hotelima u koje su se sakrili od terorista.

Na društvenim mrežama Islamske države otkriveno je kako izgleda monstrum koji je usmrtio 38 turista, a dato je i njegovo ime – Abu Jahja Kujravani.

Na fotografiji je prikazan mlad čovek sa dužom kosom koji sedi između dve puške kojima je izvršio napad. On je student mašinstva i pravo ime mu je Saifedin Rezgui.

– Naš brat, vojnik Kalifata, Abu Jahja al Kujravani, koji je ostvario svoj cilj u Imperijal hotelu, bez obzira na obezbeđenje – piše uz njegovu fotografiju.

Kako izveštavaju britanski mediji, Britanci su bili glavna meta terorističkog napada u Tunisu, a pored njih, na meti su bili i Nemci, Belgijanci i Tunižani.

– Smejao se i zezao, delovao je kao normalan dečko. Birao je koga će da ubije. Pojedinim osobama je govorio da se sklone. Birao je britanske i francuske turiste – rekao je jedan od svedoka.

Još nije zvanično utvrđeno da li je to terorista koji je usmrtio turiste u Susu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.