U trendu

Islamska država objavila snimak obezglavljivanja ruskog zatvorenika? (Video)

Islamska država objavila je najnoviji video snimak na kojem je prikazan čovek kako na ruskom jeziku priznaje da je špijunirao tu terorističku grupu za potrebe ruske obaveštajne službe FSB, nakon čega mu drugi čovek, koji takođe govori na ruskom, navodno odseca glavu.

Kako su javile agencije, autentičnost video snimka koji je u sredu uveče objavljen na Internetu trenutno nije moguće potvrditi, i za sada se povodom snimka nisu oglasili ni FSB ni rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe, nije poznato ni kada niti gde je video snimak napravljen.

Video počenje pisanom porukom na arapskom i ruskom: „O Rusi, bićete poniženi i osvojeni“.

Zatim čovek sa bradom u svojim kasnim dvadestim godinama govori dok sedi na stolici i predstavlja se kao Magomed Kasajev iz Čečenije.

Na snimku on kaže da je kao špijun poslat na teritorije pod kontrolom IS sa naredbom ruskih obaveštajaca da identifikuje teroriste Islamske države iz regiona Kavkaza, koji nameravaju da se tu vrate i izvedu napade.

On dodaje da je bio pod pritiskom da radi za FSB kako bi toj agenciji dostavljao podatke o ruskim državljanima koji su otišli da se bore za IS.

Na snimku potom sledi nova scena na plaži, na kojoj pomenuti muškarac na plaži kleči dok iza njega stoji čovek koji se obraća ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„Slušaj me Putinu, ti psu“, kaže muškarac mašući nožem i dodaje da će još Rusa biti ubijeno u znak odmazde zbog ruskih vazdušnih napada na ciljeve IS u Siriji.

Muškarac zatim prislanja nož na vrat zatvorenika i, kako se čini, odseca mu glavu.

Kadirov: Odgovoran za odsecanje glave Rusu, biće ubijen

Odgovoran za odsecanje glave ruskom državljanu biće ubijen, poručio je danas predsednik ruske oblasti Čečenije Ramzan Kadirov.

Kadirov je saopštio danas da je ubijeni bio Čečen.

„Ko god je ubio tog čoveka, neće još dugo poživeti““, zapretio je Kadirov u izjavi novinarima.

ID je objavila video snimak u sredu uveče, a na njemu se vidi kako Rus priznaje da je špijunirao tu terorističku organizaciju, prenosi agencija Rojters.

Grupa za nadzor SITE saopštila je juče da je Islamska država onlajn objavila video snimak na kome pripadnik ID odseca glavu Rusu.

(Tanjug)

https://www.youtube.com/watch?v=nffEweVoBag

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.