U trendu

Islamska država preti Zakerbergu

Teroristička organizacija Islamska država uputila je novim video snimkom pretnje osnivaču Fejsbuka (Facebook) Marku Zakerbergu i direktoru Tvitera (Twitter) Džeku Dorsiju zbog njihovog napora da sa društvenih mreža uklone naloge terorista.
U 25-minutnom video snimku pod nazivom „Flames Of The Supporters“ prikazane su fotografije Zakerberga i Dorsija prekrivene rupama od metaka, objavio je Dejli mejl (Daily Mail).

Ekstremisti Islamske države tvrde u video snimku da kontrolišu više od 10.000 naloga na Fejsbuku, 150 grpa na toj društvenoj mreži i 5.000 profila na Tviteru, upozoravajući da će uzvratiti na bilo kakav pokušaj čelnika društvenh mreža da ih oteraju sa sajtova.

„Svakodnevno objavljujete da ste suspendovali mnoge naše naloge. I mi vam na kažemo: Da li je to sve što možete? Niste u našoj ligi“, rekli su ekstremisti u video snimku obraćajući se Zakerbergu i Dorsiju.

Video snimak koji je objavljen na društvenoj mreži Telegraf, popularnoj medju ekstremistima Islamske države, dolazi nakon što su Zakerberg i Dorsi najavili intenzivne korake protiv terorista koji koriste njihove društvene mreže.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.