U trendu

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Danskoj

Džihadisti iz Islamske države preuzeli su večeras odgovornost za napad na policijace u Kopenhagenu u kojoj je ubijen napadač, danski državljanin poreklom iz BiH, javila je agencija Amak, bliska islamistima.

Danske vlasti saopštile su danas da je mladić koji je u pucnjavi u Kopenhagenu ranio dva policajca i jednog civila, identifikovan kao Meša Hodžić, danski državljanin poreklom iz Bosne i Hercegovine. On je jutros umro u bolnici od posledica ranjavanja.

Amak je naveo da je Hodžić (25) bio „vojnik Islamske države“.

„Napadač na čijoj meti je bila policija u Kopenhagenu izveo je napad kao odgovor na naš apel da mete budu zemlje koalicije“, navodi se u saopštenju džihadista koji pominju medjunarodnu vojnu koaliciju koja bombarduje njihove položaje u Iraku i u susednoj Siriji.

Hodžić je u gradskoj četvrti Kristijanija iznenada zapucao na policajce tokom rutinske kontrole u zoni poznatoj po uličnoj prodaji droge i jednog pogodio u glavu, a drugog u nogu, da bi kasnije i sam bio teže ranjen tokom akcije hapšenja južno od Kopenhagena.

Sukoba policije i dilera koji otvoreno prodaju hašiš u toj autonomnoj zajednici ima od kada su hipici 1971. zauzeli napuštene kasarne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar