U trendu

Uhapšen Ahmad Kan Rahami, bombaš iz Njujorka i Nju Džersija

Jedan od organizatora napada koje su juče dogodili u Njujorku i Nju džersiju je Ahmad Kan Rahami (28), javlja Foks Njuz. Rahami je uhapšen tokom policijske akcije u Lindenu, u Nju Džersiju, javio je „Raša tudej“.

CNN je javio da policija sumnja da su za eksplozije u Njujorku i Nju Džersiju odgovorne dve lokalne džihadističke ćelije.
Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da se radi o stanovniku Nju Džersija koji je naturalizovani američki državljanin.

Izvori TV stanice En-Bi-Si njuz naveli su da je Rahami viđen na video snimku eksplozije u Čelsiju u subotu uveče.

Objava o identifikaciji bombaša je stigla nekoliko sati nakon što je ranac u kojem su bile bombe eksplodirao dok ga je policijski robot proučavao blizu železničke stanice u mestu Elizabet iz kojeg je i sam Rahami. Navedeno je da su i bomba na Menhetnu i ova u Elizabetu bile povezane sa mobilnim telefonima.

Njujorški mediji su prethodno tvrdili da su američke federalne vlasti privele pet osoba zbog moguće povezanosti za eksplozijom u Njujorku, dok je njujorški ogranak FBI objavio, međutim, na svom Tviter nalogu da „niko nije optužen zbog povezanosti sa eksplozijom u okolini Čelsija“, u kojoj je povređeno 29 osoba.

Odbegli terorista probio kapiju američke Vojne akademije?

Američka Vojna akademija u Njujorku zatvorena je nakon što je automobil koji odgovara onom koji vozi Ahmad Rahami (28), bombaš iz Nju Džersija, probio zaštitnu ogradu, prenosi „Raša tudej“.

Prema podacima policije, Rahami vozi plavu „hondu sivik“ iz 2003. godine. Federalne vlasti SAD izdale su poternicu za Rahamijem nakon nekoliko eksplozija koje su pogodile naselje Čelsi u nedelju.

Vest Point se nalazi na oko 50 kilometara od Njujorka, duž reke Hadson. Kompleks je trenutno zatvoren, a policija sa psima pretražuje akademiju.

Jedan od organizatora napada koje su juče dogodili u Njujorku i Nju džersiju je Ahmad Kan Rahami (28), javlja Foks Njuz. Potraga za Kanom trenutno je u toku.

Za Rahamijem je poternica raspisana u nedelju, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je da bi osumnjičeni mogao da bude „naoružan i opasan“ i da se radi o stanovniku Nju Džersija koji je naturalizovani američki državljanin.

Ista osoba osumnjičena za eksplozije u Njujorku i Nju Džerziju

Američka policija je danas saopštila da je isti muškarac, američki državljanin rođen u Avganistanu, osumnjičen i za eksploziju u Njujorku i za podmetanje eksplozivnih naprava u Nju Džerziju tokom vikenda.

Državna policija u Nju Džerziju je saopštila da je dvadeset osmogodišnji Ahmad Kan Rahami iz Elizabeta u Nju Džerziju tražen kako bi ga ispitali u vezi podmetanja bombe na trasi dobrotvorne trke američkih marinaca u Sisajd parku, eksplozije u kvartu Čelsi na Menhetnu u kojoj je povređeno 29 ljudi, ali i u vezi otkrivanja bombe na stanici u Elizabetu koja je jutros deaktivirana, prenosi AFP.

Federalna policija je objavila fotografije Rahamija uz saopštenje da je reč o osobi iz Elizabeta koja se smatra „naoružanom i opasnom“.

Prema dosada prikupljenim podacima čini se da su sva tri incidenta povezana, navodi francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.