U trendu

Iz skladišta u Tjencinu spasen vatrogasac, ima još nestalih

Spasioci su danas izvukli vatrogasca koji je 32 sata bio zarobljen u skladištu u Tjencinu gde je posle dve eksplozije izbio veliki požar, koji još nije potpuno ugašen, javila je državna televizija CCTV

U eksplozijama u sredu veče u kineskoj luci poginulo je 50 ljudi, a povređeno više od 700, od kojih je 71 u kritičnom stanju.

U skladište je poslato oko 1.000 vatrogasaca, a 17 njih je stradalo. Još 17 vatrogasaca je nestalo tokom gašenja požara, saopštilo je Ministarstvo za javnu bezbednost.

Rano jutros je spasen jedan vatrogasac, koji je zadobo povrede glave, grudi i stopala, navodi CCTV, a prenosi AP.

Kineska novinska agencija Sinhua javlja da je spasen 19-godišnji Džou Ti.

„Snage sa svih strana učestvuju u potrazi za preostalim nestalim vatrogascima“, izjavio je šef vatrogasne službe.

Vatra u skladištu opasnih materijala i dalje tinja, a njeno potpuno gašenje otežava činjenica da su sada na tom mestu mnogi različiti materijali pomešani i u svakom trenutku mogu izazvati hemijsku reakciju ili novu eksploziju.

U Tjencin je poslat tim vojnih hemijskih stručnjaka kako bi testirali nivo otrovnih gasova na mestu nesreće, a spasiocima je naređeno da nose zaštitnu odeću, prenosi Bi-Bi-Si.

Prva eksplozija desila se u magacinskim kontejnerima, ali za sada nije poznat uzrok nesreće, niti vlasti znaju kakvi materijali su bili u skladišu u trenutku eksplozije.

Vatrogasne ekipe su stigle na mesto nesreće i pre eksplozija, jer su bile pozvane zbog požara koji je izbio u kontejneru, navodi BBC.

Skladište je u vlasništvu kompanije „Ruihai logitics“ koja je osnovana 2011. i ima dozvolu za obradu opasnih materijala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.