U trendu

Još se ne zna uzrok sudara u Nemačkoj

Nemačka policija saopštila je danas da nema nestalih posle sudara dva putnička voza u kojem je poginulo 10 ljudi, a istraga o uzrocima sudara još nije okončana.

Portparol policije Štefan Zontag izjavio je da su vlasti kontaktirale sve bolnice u tom području i zaključile da nema nestalih.

U sudaru dva voza na jugu Nemačke juče je poginulo 10 osoba, a više od 80 je povredjeno. Policija je sinoć saopštila da se traga za jednom nestalom osobom.

Vlasti još istražuju zašto su zakazale višestruke sigurnosne mere zbog čega su dva voza išla istim koloskom. Moguće je da su u pitanju i tehničke greške i ljudski faktor.

Dva voza je trebalo da se mimoidju na stanici gde se šine odvajaju u dva koloseka, a sigurnosni sistem koji je instaliran na većem delu železničke mreže u Nemačkoj trebalo je automatski da zaustavi vozove koji istim kolosekom idu jedan ka drugom.

Vozovi su se medjutim sudarili na krivini, pa mašinovodje nisu mogle na vreme da uoče drugi voz.

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da treba da se analiziraju podaci iz crnih kutija, ispitaju svedoci i da se utvrdi kada i kako je došlo do nesreće.

Zontag je rekao i da istražitelji još rade na identifikaciji žrtava.
 
Danas na je mestu sudara veliki kran počeo da sklanja olupine vozova sa šina, što će trajati dva dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.