U trendu

Kairo: Eksplozija kod katedrale, najmanje 22 mrtvih

U današnjoj eksploziji u blizini koptske katedrale u Kairu ubijeno je najmanje 22 ljudi, a ranjeno ih je 35, saopštila je egipatska državna televizija, posle drugog pogubnog napada koji je izveden u egipatskoj prestonici u protekla dva dana.

Egipatska agencija MENA navodi da je napadač postavio bombu u kapeli u blizini spoljnog zida Katedrale svetog Marka, gde se nalazi i sedište Egipatske pravoslavne crkve i njenog duhovnog lidera Tavadrosa Drugog, prenosi AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji podseća na napade islamskih ekstremista koji se bore protiv vlade predsednika Abdel-Fataha el-Sisija, navodi američka agencija.

El-Sisi je, kao ministar odbrane, u julu 2013. predvodio svrgavanje islamističkog predsednika Mohameda Morsija, a islamski ekstremisti su, kao odgovor, počeli talas napada na bezbednosne snage i hrišćane, podseća AP.

U petak je šest policajaca ubijeno u bombaškom napadu u Kairu za koji je odgovornost preuzela grupa koju vlasti sumnjiče da je povezana sa zabranjenim pokretom Muslimanska braća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.