U trendu

Kameron pozvao lidera opozicionih laburista da podnese ostavku

Britanski premijer Dejvid Kameron pozvao je danas vodju opozicione Laburističke partije Džeremija Korbina, suočenog s pritiscima velike većine svojih poslanika da ode, da podnese ostavku.

„Za ime boga čoveče, idi“, rekao je Kameron na redovnoj nedeljnoj sednici parlamenta posvećenoj pitanjima premijeru. Kameron je i sam podneo ostavku posle glasanja za Bregzit, a Korbinu su njegovi poslanici juče izglasali nepoverenje i traže od njega ostavku.

Korbin je rekao juče da glasanje nema ustavni legitimitet i da ne želi da povlačenjem sa mesta lidera stranke „izda“ one koji su ga podržali, odnosno većinsko članstvo stranke.

Korbin je izgubio podršku svojih poslanika zbog navodne slabe kampanje za ostanak Velike Britanije u EU uoči referenduma, na kojem je pobedila opcija izlaska zemlje iz Unije. Njegove partijske kolege takodje smatraju da s njim na čelu stranke ne bi imali šanse da osvoje vlast na budućim izborima.

Kameron je rekao da iako je u interesu njegove Konzervativne stranke da Korbin ostane kao vodja laburista, to nije u nacionalnom interesu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar