U trendu

Kamp Džungla „očišćen“ od migranata

Francuske vlasti su saopštile da su okončale „čisćenje“ migrantskog kampa „Džungla“ u lučkom gradu Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

„Ovo je kraj “Džungle“, naša misija je završena. Više nema migranata u kampu“, saopštila je prefekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio, prenosi Bi-Bi-Si i dodaje da je ova objava regionalne zvaničnice stigla dok su vatre i dalje gorele u kampu, nakon što su ih migranti zapalili tokom protekle noći i jutra.

Bi-Bi-Si navodi da je ovaj kamp postao ključni simbol migrantske krize u Evropi, sa njegovim stanovnicima koji su očajnički pokušavali da se domognu Velike Britanije. Vlasti su od ponedeljka organizovale odvoženje migranata autobusima u fruge delove Francuske.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.

U „Džungli“ je, prema podacima francuskih vlasti, živelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar