U trendu

Kejn najavio pobedu Klintonove i saradnju sa republikancima

Kandidat demokrata za potpredsednika SAD Tim Kejn izjavio je danas da će Bela kuća, ako predsednička kandidatkinja Hilari Kliton pobedi na izborima, saradjivati s republikancima da bi se premostio jaz posle izborne kampanje.

Kejn je u intervjuu za agenciju Asošiejted pres rekao da je već razgovarao sa Klintonovom kako da „izleče“ zemlju posle izbora.

Prema njegovim rečima, borba protiv ekonomskih problema, nalaženje zajedničkog političkog tla, pa čak i dovodjenje republikanaca u administraciju biće elementi jedinstva.

On je naglasio da još nije razgovarao sa kandidatkinjom demokrata na predsedničkim izborima 8. novembra o pozicijama u kabinetu.

„Mi nismo pokrenuli ovu kampanju kao kampanju protiv Republikanske stranke, već samo protiv Donalda Trampa“, rekao je Kejn i najavio je da će Hilari Klinton dobiti mnogo glasova republikanaca.

Potpredsednik Klintonove je naveo da je tek nedavno počeo da razmišlja o pobedi kao o realnoj mogućnosti, navodi agencija AP.

„U poslednjih nekoliko nedelja počeo sam da razmišljam – OK, izgledi za pobedu su takvi da je bolje da počnemo da mislimo o praktičnim stvarima“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.