U trendu

Kejtlin Džener dobitnica nagrade Žena godine

Rijaliti zvezda Kejtlin Džener, glumica Riz Viterspun, balerina Misti Koplend i modna kreatorka Viktorija Bekam nalaze se među ovogodišnjim dobitnicama nagrade „Žena godine“, koju je sinoć u Njujorku dodelio magazin „Glamur“.

Njima je to priznanje uručeno na svečanoj ceremoniji u Karnegi holu u Njujorku.

Kejtlin Džener kazala je na dodeli nagrada da je pre promene pola skoro sve vreme boravila u kući, osećajući se usamljeno, i dodala da sada „voli da izlazi“.

„Veoma sam srećna zbog toga što živim na drugoj strani“, kazala je transrodna Kejtlin Džener, koja je kao Brus Džener 1976. godine bila olimpijski šampion u desetoboju.

Ona je dodala da veruje da je rođena da svetu predstavi svoju priču i možda da ga promeni.

Kejtlin Džener nije prva transrodna osoba koja je dobila nagradu „Žena godine“. Glumica Lavern Koks primila je prošle godine ovo priznanje magazina „Glamur“.

Glavna urednica „Glamura“ ocenila je da kritika inkluzije Kejtlin Džener predstavlja „saznanje da neprijateljstvo prema transrodnoj zajednici još postoji“.

Među dobitnicama nagrade su i američki ženski fudbalski tim i žene iz Čarlstona u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, gde se u junu dogodio rasistički napad vatrenim oružjem u crkvi.

Misti Kopland, prva Afroamerikanka primabalerina Američkog baleta, zahvalila je magazinu i obratila se devojčicama iz nekoliko škola koje su prisustvovale dodeli nagrada, istakavši da nagrađeni „pokušavaju da posluže kao najbolji primer za njih“.

Riz Viterspun govorila je u njujorškom Karnegi holu o ambiciji žena.

„Verujem da ambicija nije ružna reč“, izjavila je ona pošto je primila nagradu magazina „Glamur“.

Viktorija Bekam, koja je postala poznata kao članica grupe „Spajs grls“, predstavljena je sinoć video snimkom njene dece i supruga, fudbalera Dejvid Bekam.

Ona je kazala da voli svoj posao, dodajući da je njen cilj da svojim radom pomogne ženama da se „osećaju kao svoja najbolja verzija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.