U trendu

Kenijske bebe nazvane po Baraku Obami u čast njegove posete

Nekoliko novorođenčadi u Keniji nazvano je po američkom predsedniku Baraku Obami u čast njegove posete ovoj afričkoj zemlji.

Kako prenosi AFP, mnoge majke se nadaju da će time povećati šanse svojih mališana za uspeh u životu.

Već nekoliko mladih Baraka Obama raste u Kogelu, kenijskom selu iz kog je potekao američi predsednik. Ali čim je Obama sinoć sleteo u Najrobi, dve majke iz zapadnog grada Kisumi odlučile su da svoje mališane nazovu po predsednikovom avionu, Air Force One.

„Odlučila sam da sinu dam ime AirForceOne Barak Obama tako da na uvek podseća na Obaminu posetu Keniji koja predstavlja veliki blagosnov“, rekla je jedna od porodilja, Lusi Akinji Okot.

Druga, Lusi Atieno je, pak, svog sina jednostavno nazvala AirForceOne.

„Čula sam da je to najbolji avion jer se u njemu vozi moćni lider Amerike koji je takođe i Kenijac“, objasnila je ona.

Dvojica AirForceOne dečaka su među osam beba koje su na svet došle u petak uveče u istoj bolnici i koje su nazvane po Obami, njegovoj supruzi ili ćerkama.

„Juče smo od 20.30 sati imali osam porođaja i sve bebe su dobro“, kazala je jedna od bolničarki, dodajući da je od tri novorođenih devojčica jedna nazvana Mišel, po američkoj prvoj dami, druga Malija, po starijoj ćerki predsedničkog para, a treća Malija Saša po obema Obaminim ćerkama.

„Ne mogu da zamislim bilo koje drugo ime za moju ćerku“, rekla je Vilkister Anjango, koja je za svoju devojčicu izabrala ime Malija Saša.

Zasad nema informacija da je neko dete nazvano po Obaminom blindiranom automobilu, popularno nazvanom „The Beast“ (Zver).

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar