U trendu

Keri i Lavrov o mogućem dogovoru o rešavanju sirijskog pitanja (foto, video)

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da Moskva i Vašington rade na mogućem dogovoru o rešavanju sirijskog pitanja, uključujući pitanje Alepa.

Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su u nemačkom gradu Hamburgu, na marginama samita OEBS-a.

Dvojica zvaničnika iskoristila su priliku da sednu u poslednji red u sali u kojoj se održava konferencija i nasamo porazgovaraju.

Prema navodima medija, sastanak je trajao 10 do 15 minuta.

Na pitanje da li je siguran da je dogovor postignut, Keri je rekao: „Moramo sačekati određene povratne informacije i podatke, ali radimo na nečemu“.

Keri je dodao da je nije siguran, ali da je „pun nade“ vezano za potencijalni dogovor, izveštava Piter Oliver, reporter televizije RT. Ovo je drugi sastanak Kerija i Lavrova u Hamburgu. U sredu, nakon prvog razgovora, Keri je rekao novinarima da su dve strane razmenile mišljenja o situaciji u Alepu i dogovorile se da razgovor nastave u četvrtak.

Rossiйsko-amerikanskie kontaktы "na polяh" SMID OBSE v Gamburge

Gepostet von Maria Zakharova am Donnerstag, 8. Dezember 2016

Zvaničnici su se prethodno sastali u subotu u Rimu, a nakon tog susreta Lavrov je istakao: „Džon Keri nam je preneo predloge Vašingtona koji su u skladu su sugestijama koje su o Siriji dali ruski eksperti“. Međutim, dva dana kasnije, Vašington je iznenada povukao taj predlog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar