U trendu

Keri: Kampanja za predsedničke nominacije je sramota za SAD

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da haos oko kampanje za predsedničke nominacije predstavlja „sramotu za SAD“.

Keri je rekao da su svetski zvaničnici šokirani dok republikanski kandidati Donald Tramp i Ted Kruz brane svoje planove o borbi protiv terorizma i fokusiraju se na muslimane, prenosi britanski list Gardijan.

Gostujući na američkoj televiziji CBS, državni sekretar SAD je kazao da misli da je pošteno što su medjunarodni zvaničnici šokirani američkom predsedničkom kampanjom.

„Na neki način, moram da kažem, sve ovo što se dogadja je sramota za zemlju“, naveo je on.

Britanski list  navodi da Keri nije jasno precizirao koji kandidat i čiji komentari su osramotili SAD, ali je bilo jasno da misli na kandidate Republikanske partije.

Republikanski kandidat Donald Tramp obeležio je kampanju svojim kontroverznim izjavama.

Američki mogul predložio je da se muslimanima privremeno zabrani ulaz u SAD, ali i bombardovanje porodica osumnjičenih za terorizam.

Njegov protivkandidat Ted Kruz izjavio je za Foks njuz da Amerika ne sme da postane Evropa vodeći neuspelu migracijsku politiku.

„Ne smemo da ponovimo njihove greške, ne možemo da živimo po šerijatskim zakonima, moramo da se borimo protiv terorizma na svim nivoima“, rekao je Kruz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.