U trendu

Keri na oproštajnoj turneji po Evropi

Američki državni sekretar Džon Keri sledeće nedelje kreće u oproštajnu turneju u Evropi, šest nedelja pre inauguracije novog predsednika Donalda Trampa, saopštio je večeras Stejt department.

Keri je Nemačku i Brisel,  sedište Evropske unije (EU) i NATO-a, izabrao za svoje poslednje putovanje u svojstvu šefa američke diplomatije.

Keri, koji je u Rimu na razgovorima o Siriji i Libiji, sutra, u subotu, vraća se u Vašington, da bi u nedelju ponovo krenuo za Evropu, prvo za Berlin.

On će u ponedeljak i utorak sa svojim nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom razgovarati o saradnji i regionalnim i medjunarodnim pitanjima, medju kojima su ministarski sastanci NATO-a i Organizacije za evropsku bezbednosti i saradnju (OEBS).

Keri će u utorak i sredu biti u sedištu NATO-a u Briselu na redovnim ministarskim sastancima te organitacije.

Predvidjeno je da se šef američke diplomatije sastane i s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Keri će se u sredu i četvrtak vratiti u Nemačku, u Hamburg, gde je najavljen dvodnevni ministarski sastanak OEBS-a, većinom o krizi u istočnoj Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.