U trendu

„Kineski Džek Trbosek“ uhapšen nakon 30 godina

Serijski ubica koji je, zbog načina na koji je osakatio i ubio 11 žena, poznat kao „Kineski Džek Trbosek“, uhapšen je 30 godina nakon što su počela njegova krvava ubistva.

Gao Čengjong (52) priznao je da je između 1988. i 2002. počinio 11 ubistava u provinciji Gansu i susednoj oblasti Unutrašnja Mongolija, saopštilo je kinesko Ministarstvo za javnu bezbednost, prenosi britanski „Dejli mejl“.

Uhapšen je u prodavnici namirnica koju vodi sa suprugom u Baijinu, u severozapadnoj provinciji gde su zločini i počinjeni.

Gao je optužen da je pratio mlade žene u crvenoj odeći kako bi ih silovao i ubio. Mnogima je prerezao vrat i iskasapio njihova tela. Nekima je izvadio reproduktivne organe. Njegova najmlađa žrtva imala je samo osam godina.

„Osumnjičeni je seksualno perverzna osoba i mrzi žene“, saopštila je policija 2004, kada su prvi put povezali zločine i ponudili nagradu od 200.000 juana (30.000 dolara) za informacije koje će dovesti do njegovog hapšenja. Tada je takođe saopšteno da je u pitanju „osobenjak i asocijalna, ali strpljiva osoba“.

Gao je identifikovan nakon što je njegov rođak stavljen u kućni pritvor u Baijinu zbog sitnijeg zločina, a njegov DNK analiziran. Policija je zaključila da je u srodstvu sa ubicom koga jure 28 godina, a Gaov DNK se poklapao sa genetskim materijalom ubice. Za sada nema objašnjenja zašto su ubistva prestala 2002.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar