U trendu

Klinton i Sanders u tv duelu

Kandidati za demokratsku predsedničku nominaciju Hilari Klinton i Berni Sanders imali su tv duel nedelju dana pre prvih stranačkih izbora u saveznoj državi Ajova.
U emisiji Si-En-Ena (CNN) na Univerzitetu Drejk u De Mojnu, glasači su sinoć postavljali naizmenično pitanja kandidatima.  

„Kampanja je teška, to je normalno“, rekla je Klintonova, koja je na predizborima u Ajovi prvi put izgubila od sadašnjeg predsednika Baraka Obame 2008. godine.

Iskustvo i višegodišnji „staž“ državnog sekretara sinoć su bili glavni argument Hilari Klinton koja je poručila Amerikancima da im je potreban neko ko je „dokazao da ume da se bori“.

Berni Sanders je medjutim podsetio da je on kao senator glasao protiv rata u Iraku, a da je Hilari Klinton, takodje senatorka 2002. godine, podržala tadašnjeg predsednika Džordža Buša Mladjeg da upotrebi silu protiv Iraka Sadama Huseina.   

„Glasanje o Iraku bilo je najvažnije glasanje u spoljnoj politici koje smo imali u modernoj istoriji. Ja sam glasao protiv“, podsetio je Sanders.

U emisiji je učestvovao i treći kandidat za predsedničku nominaciju demokrata, bivši guverner Merilenda Martin O’Mali. On prema anketi Foksa ima tri odsto podrške u Ajovi.

Hilari Klinton ima 48 odsto podrške u Ajovi, a senator iz Vermonta, levičar Berni Sanders 42 odsto, rezultati su ankete koju je juče objavio Foks njuz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.