U trendu

Klintonova upozorava latino-američke birače na Trampa

Kandidatkinja za predsedničku nominaciju Demokratske partije Hilari Klinton izjavila je da Donald Tramp želi da stvori „deportacijske snage da okupi milione ljudi“, dok je kandidat Republikanske partije poželeo Latino-Amerikancima srećan praznik fotografijom s meksičkim specijalitetom.

Podsetivši na stavove Trampa o imigracionoj politici, uključujući njegovo obećanje da će izgraditi zid duž granice s Meksikom, Klintonova je poručila biračima da „najbolji način da to spreče jeste da osiguraju da se on nikad ne približi Beloj kući“.

Klintonova je rekla da će se založiti za sveobuhvatnu reviziju imigracionih zakona i da će okončati „racije i privodjenje“ imigranata.

Klintonova je govorila na dogadjaju kojim je proslavljen praznik „Sinko de majo“ (5. maj), kada američki Meksikanci obeležavaju pobedu nad francuskom vojskom u bici kod Puebla 1862. godine.

Proslavljajući meksički praznik, Tramp je na tviteru i Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj jede meksički specijalitet „taco bowl“ (tako činija), uz koju je poželeo srećan praznik i napisao „Volim Latino-Amerikance!“.

Tramp ima slabu podršku medju Latino-Amerikancima. Na početku izborne kampanje Tramp je obećao da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio „ubice i silovatelje“ da dodju iz Meksika u SAD.

Verovatni kandidat republikanaca za predsednika SAD je na mitingu u četvrtak kritikovao Klintonovu zbog njenih ranijih komentara o industriji uglja, podrške trgovinskim sporazumima i humanitarne fondacije njene porodice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar