U trendu

Ko je čovek zbog koga FBI obnavlja istragu protiv Klintonove?

Entoni Vajner, u čijem su kompjuteru pronađeni mejlovi demokratske kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton zbog čega ja FBI najavio mogućnost ponovne istrage protiv nje, bivši je demokratski kongresmen iz Njujorka koji se kandidovao i za gradonačelnika „Velike jabuke“.

Mejlovi Klintonove otkriveni su tokom federalne istrage zbog SMS poruka seksualnog karaktera koje je Vajner slao 15-godišnjoj devojci, saznaju američki mediji, pri čemu „Si-Bi-Es“ izveštava da su njeni mejlovi pronađeni u laptopu koji su zajedno koristili Vajner i njegova supruga Huma Abedin, dugogodišnja saradnica Klintonove, s kojom se Vajner u međuvremenu razišao.

Politička karijera Vajnera (52) propala je pre nekoliko godina zbog njegovih „indiskretnih poruka putem interneta“, navodi „Njujork tajms“.

Sunovrat bivšeg njujorškog kongresmena u očima javnosti počeo je, zapravo, u maju 2011, kada je sa njegovog Tviter naloga objavljena kompromitujuća fotografija, za šta je on prvobitno odbacio odgovornost tvrdehi da je hakovan.

Skandal se, međutim, zahuktao kada su na svetlost dana izbili i njegovi raskalašni razgovori putem interneta sa drugim ženama, pa je on 16. juna 2011. najavio ostavku u Kongresu na konferenciji u Bruklinu izvinivši se za „lične greške i neugodnost koju je izazvao“.

U prolecehe 2013., dve godine nakon što mu je karijera doživela skoro fatalni krah, Vajner je saopštio da će se pridružiti trci za gradonačelnika Njujorka i tada su, kako su pokazivale nakete, postojali neki ohrabrujući znaci da bi on mogao da doživi politički preporod.

Međutim, izbijanje na površinu novih onlajn poruka nepristojne sadržine primoralo ga je da prizna da je fotografije i tekstualne poruke seksualne prirode nastavio da šalje ženskim pristalicama tokom najmanje godinu nakon što je napustio Kongres, te je na izborima osvojio manje od pet odsto glasova.

Vajnerova supruga Abedin je u avgustu ove godine izjavila da će se sa njim rastati posle još jedne objave, ovoga puta u „Njujork postu“, da je nastavio da razmenjuje nedopuštene onlajn poruke sa jednom ženom, a manje od mesec dana kasnije „Dejli mejl“ je objavio da on takve razgovore ima i sa 15-godišnjom devojčicom.

FBI je u petak saopštio da je, tokom istrage o protivzakonitim razgovorima koje je Vajner vodio sa devojčicom, otkrio i nove mejlove vezane za slučaj Hilari Klinton, što je uzdrmalo predsedničku kampanju samo 11 dana uoči izbora, zaključuje njujorški dnevnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar