U trendu

Kontinuitet antiruske politike SAD – protivni interesima američkog naroda

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je večeras da su pozivi odlazeće američke predsedničke administracije da nastavi s antiruskom politikom protivni interesima američkog naroda…

„Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin su diskutovali o aktuelnom stanju u bilateralnim odnosima. Ukoliko predsednik Obama želi da se napetosti nastave, siguran sam da to neće neće doneti dobrobit američkom narodu i rešenje globalnih problema, zato što dosta toga zavisi od naše dve države“, kazao je Lavrov za ruski televizijski kanal „Rosija-24“, a prenosi TAS S.

Obama je juče u Berlinu izjavio da je umereni optimista po pitanju njegovog naslednika Trampa, dodavši da od njega očekuje da se suprotstavi Rusiji u slučaju da to bude potrebno.

Kada je reč o Ukrajini i Siriji, Obama je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kazao da SAD ima značajne razlike sa Rusijom i dodao da se nada da će se Tramp „suprotstaviti Rusiji“ kada se ona odvoji od američkih vrednosti i međunarodnih normi.

Obama, koji boravi u Berlinu u okviru svoje oproštajne turneje, rekao je da ima nečega u odgovornosti posla što tera na fokus i zahteva ozbiljnost.

„Ako nisi ozbiljan oko posla, onda verovatno nećes biti tu dugo, jer će problemi biti razotkriveni“, rekao je Obama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.