U trendu

Koristio vladinu karticu za plaćanje u striptiz klubovima

Visoki oficir vojske SAD koji je bio saradnik ministra odbrane koristio je vladinu kreditnu karticu za plaćanje u striptiz klubovima i opijanje, a imao je i „neprikladne odnose“ sa ženama, pokazala je istraga u Pentagonu.

Izveštaj generalnog inspektorata ministarstva odbrane SAD ustanovio je da je general major Ron Luis neprikladno koristio svoju kreditnu karticu, lagao banku kako bi se obrisale naplate i da je kriv za ponašenje koje ne priliči oficiru, rekli su izvori za agencija Asošijetid pres.

Luis je bio specijalni pomoćnik zamenika načelnika generalštaba za personalna pitanja, pre nego što ga je pre skoro godinu dana otpustio ministar odbrane Eš Karter.

Luis je u pismenoj žalbi odbio navode istrage navodeći da je izveštaj napravljen na osnovu netačnih informacija i aluzija i da nije „ustanovio istinu“. Negirao je da je bio u striptiz klubu u Rimu i da je išao u klubove u delu Seula poznatom kao „Hooker Hill“, odnosno po bordelima.

Očekuje se da će izveštaj danas biti objavljen, a portparol vojske SAD je zasad naveo da vojska ozbiljno uzima optužbe o neprikladnom ponašanju oficira.

Luis je preuzeo odgovornost za nekoliko neprihvatljivih postupaka, medju kojima da je platio skoro 1.800 dolara vladinom karticom na mestu koje je opisao kao „disko klub“ Rimu. On je rekao da je pokušao da plati ličnom debitnom karticom, ali da nije radila, pa je morao da ode u hotel s radnicom kluba i probudi osoblje ministarstva da bi dobio vladinu karticu. Rekao je i da je po povratku u SAD platio naplaćeno.

U izveštaju se navodi da je reč o klubu „Cica Cica Boom“, a Luis tvrdi da nije išao u striptiz klub, već u „luksuzni lokal s uvaženom klijentelom koji je imao di-džeja, bar i plesni podijum na kojem su parovi igrali“. Na fotografiji ulaza u klub „Cica Cica Boom“ vidi se reklama za „lep dens“ (igranje u krilu mušterije).

U Južnoj Koreji je, prema izveštaju, Luis išao o klub za muškace „Candy Bar“. Luis je negirao te navode, rekavši da je išao u trgovački deo Seula. On je naveo da je po povratku u Vašington video dve naplate na kreditnoj kartici u iznosu od ukupno 1.100 dolara, posle čega je zvao banku sa zahtevom da se to ukloni, na šta je bankla pristala.

Istražitelji su mu pokazali dva računa iz kluba s imenom „Cindy“. Na oba ima kratak potpis, ali ne i njegovo ime.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.