U trendu

Krakov: Bebu ostavili na stepeništu zgrade i otišli na žurku

Mladi poljski bračni par ostavio je bez imalo griže savesti svoju bebu na stepeništu zgrade, a u dečijim kolicima papir sa porukom da su otišli samo na jedan dan, na žurku.

Dečaka starog 16 meseci, uplakanog, u mokrim pelenama, na stepeništu zgrade u Krakovu našla je komšinica koja je izašla iz stana pošto je čula očajnički plač deteta. Ona je bebu presvukla, nahranila, smirila i pozvala policiju.

„Policiji je u utorak stigla prijava da je na stepeništu jedne od zgrada napušteno dete. Pronašla ga je jedna stanarka kako glasno plače i drhti promrzao zbog mokrih pelena“, kazao je danas poljskoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije Marijuš Ćarka.

Bebu je hitna pomoć prebacila u bolnicu, a policija je u dečijim kolicima našla poruku majke i uspela sutradan da pronadje roditelje, 23-godišnjiu Poljakinju i njenog 28-godišnjeg muža.

„Oni su bili potpuno zatečeni zašto ih traži policija. Majka ne vidi ništa loše u tome što je bebu ostavila na stepeništu. Rekla je da ga je ostavila samo na jedan dan, zato što je išla na žurku“, kazao je Ćarka.

Poljakinja je optužena za krivično delo ugrožavanja zdravlja i života deteta, a da li će joj beba biti oduzeta odlučiće specijalni sud.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.