U trendu

Kreator „teorija zavere“ udaljen je iz Trampovog tima

Sin savetnika za nacionalnu bezbednost novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa udaljen je iz Trampovog tranzicionog tima nakon što je na društvenim mrežama širio teorije zavere o vezama Hilari Klinton sa jednom pedofilskom organizacijom.

„Majk Flin mlađi više nema veze sa aktivnostima generala Flina ili tranzicionog tima,“ rekao je novizabrani američki potpredsednik Majk Pens CNN-u, precizirajući da je Flin dosada pomagao svom ocu u zakazivanju sastanaka i drugim administrativnim poslovima.

Tridesettrogodišnji Majk Flin, sin penzionisanog generala Majkla Flina koga je Tramp prošlog meseca odabrao za svog savetnika za nacionalnu bezbednost, otpušten je nakon kontroverznih izjava o „picagejtu“ i oružanom napadu na popularnu piceriju „Komet ping pong“ u Vašingtonu.

Picerija je bila meta napada dvadeset osmogodišnjeg Edgara Madisona Velša koji naoružan otišao u piceriju kako bi proverio „izveštaje“ na internetu da se tu nalazi centar pedofilske organizacije povezane sa poraženom kandidatkinjom Demokratske stranke Hilari Klinton.

Velš je tom prilikom otvorio vatru iz svoje automatske puške nakon čega je uhapšen, a kod njega je pronađeno još oružja. U pucnjavi niko nije povređen, prenosi AFP.

Velš je na saslušanju rekao da je došao iz Severne Karoline kako bi lično istražio „picagejt.“

Bez obzira na to, Majk Flin je na tviteru napisao da „da #picagejt ostaje vest dok se priča ne dokaže kao lažna“. On je takođe retvitovao komentare drugih šireći dalje lažne priče o piceriji

Taj incident je pokrenuo pitanja i o generalu Flinu. On nije javno komentarisao događaje u piceriji ali je u novembru i sam u jednom tvitu sugerisao da je Klintonova povezana sa pedofilskim organizacijama.

„Vi odlučite – njujorška policija pozvala na uzbunu u vezi sa novim mejlovima Hilari Klinton: pranje novca, seksualni zločini prema deci itd..Obavezno pročitati!“ napisao je on pred izbore 8. novembra.

U tvitu je dao i link vezan za lažni novinski izveštaj, podseća AFP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar