U trendu

Lažna uzbuna zbog bombe, avion sleteo u Kanadu

Avion turske aviokompanije Turkiš Erlajnza koji je leteo od Njujorka do Istanbula preusmeren je odmah posle poletanja prema Kanadi, zbog uzbune o postavljenoj bombi u letelici, saopštila je danas kanadska policija.

U saopštenju se dodaje da je u avionu bilo 256 ljudi i članova posade.

Dojava o bombi primljena je u 22.50 po lokalnom vremenu, a avion je bez problema sleteo na aerodrom Halifaks na istoku Kanade.

Kako je saopštila policija, dojava o bombi primljena je kada je avion već uzleteo sa aerodroma „Džon F. Kenedi“ u Njujorku.

„Policija pokušava da utvrdi ko je izazvao uzbunu i da identifikuje odgovorne“, navela je policija na svom Tviter nalogu.

U komentaru na Tviteru nisu navedeni detalji, ali se dodaje da „će policija pretražiti avion uz pomoć pasa tragača obučenih da pronadju eksploziv“.

To je druga dojava o postavljenoj bombi zbog koje je avion na medjunarodnom letu sa američkih aerodroma preusmeren u Kanadu, nakon terorističkog napada u Parizu 13. novembra.

Prošlog utorka, avion Er Fransa koji je poleteo sa aerodroma u Vašingtonu preusmeren je u Halifaks, nakon anonimne dojave o bombi.

Američki FBI kasnije istog dana saopštio je da je obavljena pretraga i da nije ustanovljena nikakva opasnost, a kanadski istražitelji nisu pronašli eksplozivnu napravu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar