U trendu

Mogući napadi Al Kaide dan uoči izbora u SAD?

Američki obaveštajni zvaničnici upozorili su lokalne vlasti u Njujorku, Teksasu i Virdžiniji na moguće napade Al Kaide u ponedeljak, dan uoči predsedničkih izbora u SAD, objavio je danas Si-Bi-Es (CBS) njuz, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako javlja ta televizija, ne pominju se konkretne lokacije, ali američki obaveštajni zvaničnici su obavestili združene antiterorističke snage o eventualnim pretnjama.

„FBI u saradnji sa našim federalnim, državnim i lokalnim kolegama, razmenjuje i procenjuje informacije na dnevnoj bazi i nastaviće da tesno sarađuje sa partnerima u lokalnoj policiji i obaveštajnim službama kako bi se identifikovale i sprečile eventualne potencijalne pretnje po javnu bezbednost“; rekao je visoki zvaničnik FBI za Si-Bi-Es.

Rojters navodi da nije mogla da proveri ove navode, a zvaničnici u ministarstvu za unutrašnju bezbednost nisu odgovorili na zahtev agencije za komentar.

Predstavnici lokalnih vlasti u Ohaju, Pensilvaniji, Arirzoni, Viskonsinu i Floridi rekli su Rojtersu da neće biti povećan broj pripadnika snaga bezbednosti u odnosu na broj koji je bio angažovan na izborima 2012. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.