U trendu

Napad bombaša-samoubice na pijaci u Nigeriji, šestoro mrtvih

Bombaš-samoubica aktivirao je danas eksploziv na prepunoj pojaci u gradu Majduguri na severoistoku Nigerije, usmrtivši šest osoba i ranivši 11, objavila je nacionalna Agencija za vanredne situacije (NEMA).

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji inače ima karakteristike napada islamističke militantne grupe Boko Haram, koja nastoji da uspostavi islamski „kalifat“ na severoistoku Nigerije i koja često uzima na nišan Majduguri, glavni grad države Borno, preneo je Rojters.

Prema rečima očevidaca, vozač motorizovane rikše je detonirao eksplozivnu napravu na ulazu u krcatu pijacu oko 07.30 sati po lokalnom vremenu.

Pijaca se nalazi u četvrti grada koju je Boko Haram kontrolisao tokom nešto više od godinu dana, do kraja 2013. godine kada su domaće bezbednosne grupe, koje su formirali lokalni stanovnici, isterale džihadističke militantne aktiviste.

Ovo je bio najnoviji u nizu bombaških napada i napada vatrenim oružjem u kojima je ubijeno više od 600 ljudi širom severne Nigerije otkako je predsednik Muhamadu Buhari inaugurisan 29. maja, zaključuje britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.