U trendu

Napadač u Londonu psihički bolesnik, ne terorista

Osumnjičeni za napad nožem u centru Londona, u kome je ubijena jedna žena, je 19-godišnji Norvežanin poreklom iz Somalije, a razlog za napad su verovatno bili psihički problemi a ne terorizam, saopštila je danas londonska policija.

Utvrđeno je i da je ubijena žena državljanka SAD.

Britanski policijski inspektori koji su ispitivali devetnaestogodišnjeg napadača kažu da nisu našli dokaze o radikalizmu ili terorističkim motivima.

Pomoćnik komesara Mark Rouli rekao je novinarima da je žena koja je poginula u napadu američka državljanka dok su dve povređene žene i trojica muškaraca državljani SAD, Australije i Izraela.

On je naveo da je napad verovatno rezultat psihičkih problema.

Jedna žena je ubijena i petoro ljudi povređeno u napadu nožem sinoć na Rasel skveru u centru Londona, a policija je ubrzo uhapsila napadača.

Policija je stigla na Rasel skver u 21:30 nakon što je javljeno da naoružani čovek nožem npada ljude. On je uhapsen, pri čemu je jedan od policajaca upotrebio elektrošoker.

Rasel skver je prometna turistička zona blizu Britanskog muzeja i Londonskog univerziteta u kojoj se nalazi niz hotela.

Neposredno posle napada spekulisalo se da li je u pitanju teroristički akt ili psihički poremećaj.

Londonska policija je juče saopštila da će povećati broj policajaca na ulicama. Britanski policajci običcno ne nose vatreno oružje.

Šef londonske policije Bernar Hogan Hou je autorskom tekstu za nedeljno izdanje Dejli mejla napisao „da nije pitanje da li već kada“ će se u Londonu dogoditi teroristički napad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar