U trendu

Nastavnik terao djake da računaju koliko izbeglica da bace u more

Nastavniku fizike u jednoj od gimnazija u Bidgošću, na severu Poljske, preti otkaz pošto je djacima dao zadatak da izračunaju koliko sirijskih izbeglica moraju da bace sa splava u more da splav bezbedno doplovi do obale Grčke.

„Četvoro izbeglica iz Sirije pokušava da dopre do Grčke na splavu dimenzija 1x2mx 20cm. Izračunaj koliko izbeglica treba gurnuti sa splava u more da doplovi do cilja ako svaki ima 60 kilograma“, glasio je zadatak na času fizike koji je šokirao djake, ali i njihove roditelje koji su odmah nastavnika prijavili direktoru gimnazije.

„Direktor je istog dana razgovarao s nastavnikom i obavestio ga je da će prvi sledeći takav incident značiti otkaz“, kazala je poljskoj televiziji TVN24 zamenica direktora te gimnazije Elžbjeta Staševič.

Nastavnik se pravdao da je samo hteo, doduše nesrećno, da privuče pažnju učenika.

„Pre toga su imali zadatke u kojim su gradili taj splav, pa je ovaj nekako logično proistekao. To nema nikakve veze s nekakvim mojim rasističkim pristupom. Nemam ništa protiv izbeglica, rado bih video ljude različitog porekla u Poljskoj, ukoliko bi oni pristali da žive ovde“, rekao je za TVN24 taj nastavnik.

Iako je u gimnaziji samo opomenut, nije isključeno da će izgubiti posao, pošto je slučaj dospeo i pred više prosvetne vlasti u regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar