U trendu

„Ne” Trampu i od grupe „Kvin”

Britanski sastav „Kvin” poslednji je u nizu „nepreglednog” spiska muzičara koji su protestovali što kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp koristi njihove pesme.

Članove čuvene grupe Tramp je iznervirao, jer je početkom nedelje na Republikanskoj konvenciji u Klivlendu neovlašćeno koristio njihov hit iz 1977. godine „We Are the Champions”.

„Frustrirani smo što se nastavlja korišćenje naše pesme bez dozvole, uprkos ranijem zahtevu da se prestane s tim. Gospodin Tramp to ignoriše. Grupa `Kvin` ne želi da se naša muzika povezuje sa bilo kakvom političkom debatom u bilo kojoj zemlji sveta. Niti želi da pesma `We Are the Champions` bude korišćena za izražavanje političkih pogleda Republikanske partije i gospodina Trampa”, navode članovi benda „Kvin” u saopštenju, dodajući da veruju i nadaju se da će Donald Tramp konačno ispoštovati njihovu želju.

Ovo nije prvi put da se predsednički kandidat republikanaca oglušuje o proteste ove grupe.

Prošlog meseca, takođe je na jednom od mitinga puštao baš ovu pesmu, i još tada je gitarista „Kvina” Brajan Mej napisao na svom sajtu da, iako ne govori u ime svih članova benda, siguran je da dozvola za korišćenje ovog hita niti je tražena od strane Trampovih predstavnika, niti je grupa, ili diskografska kuća „Soni” dala bilo kakav blagoslov za emitovanje pesme.

„Konsultujemo se šta da preduzmemo kako bismo se osigurali da se zloupotreba ne nastavi.

Bez obzira na naše mišljenje o Trampovim idejama, uvek smo bili protiv toga da se muzika `Kvina` koristi kao politički instrument”, odsečan je bio Mej.

Da li će novi apel benda „uroditi plodom” ostaje da se vidi, mada je Tramp, podsetimo, „uvažio proteste” silnih muzičara, poput Adel, Nila Janga, sastava „Rolingstons”, „REM”, „Everlast” i „Aerosmit”, koji su proteklih meseci stavili zabranu na korišćenje svojih pesama u njegovoj kampanji.

(Jelena Koprivica, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar