U trendu

Nema kraja nasilju: U Sent Luisu još jedno ubistvo tamnoputog tinejdžera

Američki policajci ubili su još jednog tamnoputog maloletnika tokom racije u severnom delu grada Sent Luis u saveznoj državi Misuri, javile su agencije.

Grupa gnevnih ljudi okupila se kod mesta incidenta, a neki od demonstranata skandirali su „Život crnaca vredi“, parolu koja je postala poznata tokom protesta zbog ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna u susednom Fergusonu.

Načelnik policije Sent Luisa Sem Dotson je na konferenciji za novinare rekao da su neki okupljeni gađali ciglama i flašama policajce, koji su imali štitove za zaštitu i koji su upotrebili suzavac za rasterivanje okupljenih.

Devet osoba je uhapšeno zbog ometanja saobraćaja i odupiranja hapšenju, saopštila je policija.

Dotson je saopštio da su policajci pretraživali jednu zgradu postupajući po nalogu za pretres iz koje su istrčala dva Afroamerikanca, od kojih se jedan okrenuo i uperio oružje na policajce, koji su zapucali i ispalili četiri hica.

Mladić koji je identifikovan kao 18-godišnji Mansur Bal-Bej podlegao je zadobijenim ranama, navodi Bi-bi-si (BBC).

Drugi mladić je pobegao, navodi Rojters.

Ubistvo tinejdžera dogodilo se dok su u toj oblasti aktivisti obeležavali godišnjicu ubistva Kadžima Pauela, tamnoputog muškarca kojeg je ubila policija kada im je prilazio sa nožem, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar