U trendu

Nemačka Britancima: Ostanite, priznaćemo vam gol s Vemblija

Nemački list „Bild“ pozvao je danas Britance da glasaju za ostanak u Evropskoj uniji, obećavši da će im u tom slučaju „priznati gol sa Vemblija iz 1966. godine“.

„Dragi Britanci, ako ostanete u EU…onda ćemo vam priznati gol sa Vemblija“, objavio je Bild, uz fotografiju kontoverznog gola engleskog fudbalera Džefa Harsta u finalu Svetskog prvenstva protiv tadašnje Zapadne Nemačke.

Harst je, naime, tada posle produžetaka u 101. minutu dao gol, čime je Engleska povela sa 3:2, iako se lopta od prečke odbila na gol-crtu i izašla u polje.

Posle toga, Harst je u poslednjem minutu dao još jedan gol.

Prenoseći politiku na fudbalski teren, „Bild“ je istakao da će Nemačka igrati bez golmana u sledećem meču sa Engleskom koji se bude odlučivao na penale, preneo je Rojters.

Engleski navijači smatraju Nemačku glavnim sportskim rivalom, napominje britanska agencija.

U Velikoj Britaniji je počelo glasanje o ostanku te zemlje u EU ili izlasku, koje bi moglo u značajanoj meri da odredi budućnost ne samo Britanije, već i Evrope.

Birališta su otvorena u osam sati po srednjeevropskom vremenu, a bicće zatvorena u 23 sata.

Ishod referenduma na kojem pravo glasa ima više od 46 miliona birača, potpuno je neizvestan, a referendumsko pitanje glasi „Da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da ostane članica EU ili da napusti EU?“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar