U trendu

Neredi u Hagu: Privedeno više od 200 tinejdžera, premijer tvrdi da je omladina „retardirana“ (Video)

Policija u Hagu privela je sinoć više od 200 osoba zbog kršenja policijskog časa čime su nemiri početi u ponedeljak nastavljeni četvrtu noć zaredom nakon smrti doseljenika sa Kariba u policijskoj stanici.

Premijer Mark Rut rekao je da je omladina koja po četvrti pali vatru i napada policiju „retardirana“, a gradonačelnik Jozia van Etsen obećao je oštar odgovor na nemire.

Najmanje 61 osoba je privedena zbog nemira u četvrtak, a policija je objasnila da su to uglavnom tinejdžeri osumnjičeni za vandalizam.

Većina privedenih puštena je danas i predata roditeljima nakon saslušanja i izricanja novčanih kazni.

Neredi su izbili nakon što je u policijskom pritvoru umro 42-godišnji Mič Enrikez, turista holandskog karipskog ostrva Arube. Uhapšen je tokom festivala u nedelju jer je navodno imao oružje, a ubrzo je i preminuo.

Protest je bio organizovan putem društvenih medija, a u njemu su učestvovali doseljenici iz Maroka i Turske koji tvrde da su svakodnevno žrtve policijske diskriminacije.

Među demonstrantima je bilo i huligana iz fudbalskih navijačkih grupa, a neki su uzvikivali antisemitske parole. Holandska policija posednjih godina izvrgnuta je optužbama za rasizam i nasilje, prenose holandski mediji.
https://www.youtube.com/watch?v=oa8zMxLbZwI

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar