U trendu

Njujork organizuje lutriju za povorku s papom Franjom

Papa Franja predvodiće povorku u Central parku u Njujorku tokom njegove posete tom gradu ovog meseca, objavile su danas gradske vlasti i navele da će se izvlačiti lutrija za one koji mogu da prisustvuju.

„Papa Franja će 25. septembra pozdraviti hiljade zvanica tokom istorijske povorke kroz Central park“, navodi se u saopštenju.

Pošto je prostor ograničen Njujorčani koji hoće da prisustvuju treba da dobiju ulaznice preko lutrije koja će se organizovati od 3. do 7. septembra na vebsajtu grada Njujorka.

Povorka kroz Central park pružiće hiljadama Njujorčana priliku da se nađu licem u lice sa papom Franjom, rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, kako se navodi u saopštenju.

De Blazio je zahvalio nadbiskupiji na tome što je pružila priliku još većem broju Njujorčana da prisustvuje toj istorijskoj poseti.

Papa Franja treba da stigne u petodnevnu posetu SAD 22. septembra.

Prvo će imati sastanak u Vašingtonu sa predsednikom Barakom Obamom 23. septembra i posetiće Kongres 24. septembra a zatim će otputovati u Njujork, gde će mu biti ispunjen raspored.

On će 25. septembra govoriti u UN pre podne, a zatim će popodne prisustvovati ekumenskoj ceremoniji na mestu gde su srušene kule Svetskog trgovinskog centra, a uveče će održati misu u Medison skver gardenu, pored povorke u Central parku. Posle Njujorka narednog dana, otići će u Filadelfiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.