U trendu

Njujorški bombaš uhapšen u obostranoj pucnjavi (foto, video)

Policija u Nju Džersiju ranila je i uhapsila je Ahmada Kana Rahamija, američkog državljanina rođenog u Avganistanu, koji je osumnjičen za izazivanje eksplozija u Njujorku i Nju Džersiju tokom vikenda, javlja televizija En-Bi-Si, pozivajući se na izvore u policiji.

Mediji su javili da je Rahami uhapšen nakon što je policija pucala na njega.

Si-En-En javlja da je Rahami ubačen u kola Hitne pomoći na nosilima sa krvavim zavojem na desnom ramenu.

Rahami je identifikovan kao osumnjičeni nakon što je na jednoj od eksplozivnih naprava koja nije eksplodirala pronađen njegov otisak prsta, rekao je viši policijski službenik En-bi-si-ju.

Policija je potom našla još tragova koji su ukazivali na Rahamija, na mobilnim telefonima koji su bili povezani sa neeksplodiranim bombama, navodi američka televizija.

„Čini se da on praktično nije uradio ništa da prikrije tragove,“ rekao je izvor iz poblicije.

Policija zasada minimizira spekulacije da je Rahami deo „ćelije“ i u ovom trenutku ne zna da li je još neko bio uključen, kao ni da li eksplozije imaju veze sa takozvanom islamskom državom.

Pre hapšenja, FBI je objavio da je osumnjičeni „naoružan i opasan,“ a guverner Njujorka Endrju Kuomo je rekao da vlasti ne isključuju mogućnost da se radi o međunarodnom terorizmu.

U jednom trenutku danas je na kratko bila zatvoren i kampus vojne akademije Vest point jer se posumnjalo da je Rahami ušao u njega.

Dvadeset osmogodišnji Rahami se sumnjiči da je tokom vikenda izazvao eksploziju u kvartu Čelsi na Menhetnu u kojoj je povređeno 29 ljudi kao i da je podmetnuo bombu na trasi dobrotvorne trke američkih mairnaca u Sisajd parku i bombu na stanici u Elizabetu koja je jutros deaktivirana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar