U trendu

Nosač aviona “Admiral Kuznjecov“ spreman za Alepo (VIDEO)

Grupa ruske vojne mornarice na čelu s nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ i teškim nuklearnim raketnim kruzerom „Petar Veliki“ priprema se da u naredna 24 sata izvede napad na borce u provinciji Alep, prenose Novosti online.

Grupa ruske vojne mornarice na čelu s nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ i teškim nuklearnim raketnim kruzerom „Petar Veliki“ priprema se da u naredna 24 sata izvede napad na borce u provinciji Alep, potvrdio je za „Gazetu.ru“ izvor u Ministarstvu odbrane Rusije.

Napad uz korišćenje krstarećih raketa „kalibar“ i avijacije usmeren je protiv boraca koji se nalaze na udaljenim prilazima gradu, a ne protiv civila u stambenim četvrtima, naglašava izvor.

„Glavni zadatak avijacione grupe, zajedno s brodovima Crnomorske flote Rusije, strateškom avijacijom i avijacijom dalekog dometa, kao i avionima iz avio-baze Hmejmim, planira da izvede raketno-avijacione napade na udaljene prilazne pozocije banditskih formacija koje pokušavaju da prodru u Alep“, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, tokom raketno-avijacionih napada velikih razmera planirano je da budu primenjeni najnoviji primerci naoružanja, među kojima su krstareće rakete „kalibar“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar