U trendu

Nova šefica Euleksa stupa na dužnost

Na dužnost šefa Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks), danas je stupila grčki diplomata Aleksandra Papadopoulou.

Ambasadorka Papadopoulou, koja je zamenila italijanskog diplomatu Gabriele Meučija, visoki je grčki diplomata sa dugogodišnjim iskustvom na Balkanu, a prethodno je na Kosovu bila šefica Grčke kancelarije za vezu 2000. godine, saopštio je Euleks.

Ona je nedavno bila stalni predstavnik Grčke u Evropskoj uniji u Briselu, Belgiji, kao i generalna direktorka za pitanja EU pri Ministarstvu spoljnih poslova Grčke tokom nedavnog grčkog predsedavanja EU 2014. godine. Ambasadorka Papadopoulou je bila i zamenica stalnog predstavnika Grčke u Ujedinjenim Nacijama i šefica Grčke kancelarije za vezu u Skoplju pet godina.

„Zadovoljstvo mi je da budem na čelu Misije Eeleks, koja nastavlja da pomaže vlastima u razvoju nezavisnog i efikasnog sistema vladavine prava ovde na Kosovu“, izjavila je ambasadorka Papadopoulou.

Tokom narednih dana i nedelja, ambasadorka Papadopoulou će se sastati sa Eulekosovim ključnim partnerima i visokim kosovskim zvaničnicima, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar