U trendu

Novi bilans: Najmane 22 mrtva u sudaru vozova u Italiji

Najmanje 22 osobe poginule su  danas u frontalnom sudaru dva voza na jugu Italije, saopštile su danas vlasti novi bilans žrtava jedne od najtežih železničkih nesreća u Italiji poslednjih godina.

Nesreća se dogodila na području provincije Pulja kod grada Andria. Čeono su se sudarila dva voza sa po četiri vagona, koja su bili na istoj lokalnoj pruzi, na jednom od retkih mesta gde nema dva koloseka, pokazuju televizijski snimci.

„Poginule su 22 osobe a 43 je povredjeno, od kojih je troje ili ćetvoro u kritičnom stanju“, rekao je za televiziju SkajTG24 Djankarlo Kontičio, komandat železničke policije u tom regionu na jugoistoku Italije.

Lokalne vlasti uputile su poziv davaocima krvi, pozvali natrag na posao sve lekare i bolničarke sa odmora, i otkazali sve operacije koje nisu urgentne.

Italijanski ministar saobraćaja Graciano Delrio je obilazeći mesto nesreće izrazo ogroman šok i najavio da će biti pokrenuta istraga.

„Ovo je nesreća kao da se srušio avion“ napisao je na Fejsbuku Masimo Macili, gradonačelnik Korata, malog mesta koje se nalazi blizu mesta nesreće.

Na mesto nesreće je stigla brojna policija i vatrogasci, desetine kola, hitnih pomoći i helikoptera, može da se vidi prema televizijskim snimcima.

Oko 200 spasilaca radi pod teškim okolnostima na temperaturi od oko 40 stepeni mada sam pristup mestu nesreće nije težak.

Za sada nije poznato kako se dogodila nesreća ali je italijanski premijer Mateo Renci obećao da će ta tragedija biti u potpunosti rasvetljena.

Predsednik Italije Serdjo Matarela je rekao da se radi o „nedopustivoj nesreći“ i zatražio je da se s preciznošću odredi ko je odgovoran.

Izvori privatne železničke firme Ferotramviaria, koja upravlja tom vezom, rekli su za agenciju AGI da za sada nemaju objašnjenje o uzroku ove tragedije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar