U trendu

Novi bilans: U eksploziji u Ankari 28 mrtvih

U velikoj eksploziji u Ankari danas poginulo je najmanje 28 ljudi, a 61 je povredjeno, rekao je guverner Ankare Mehmet Kiličer navodeći novi bilans napada.

Prethodno je guverner rekao da je najmanje pet ljudi poginulo.

Kiličer je rekao da se veruje da je eksploziju izazvao automobil bomba. Po rečima guvernera i vojske meta napada je bio konvoj vojnih vozila koja su prevozila zaposlene u vojsci.

Eksplozija se dogodila u vreme saobraćajne gužve na oko 300 metara od štaba vojske i blizu parlamenta.

Turski premijer Ahmet Davutoglu otkazao je za večeras planiran put za Brisel i otišao na vanredni bezbednosni sastanak s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i drugim zvaničnicima.

Turska novinska agencija Anadolija javila je da je vlada uvela zabranu medijima da emituju ili objavljuju eksplicitne slike mrtvih i povredjenih sa mesta eksplozije. Turska je uvodila slične zabrane posle ranijih napada.

Vojska je u saopštenju navela da su vojna vozila napadnuta u trenutku kada su zastala na semaforu. Vojska je osudila taj „gnusan i kukavički“ napad.

Izveštaji medija navode da su se neka kola zapalila i da su desetine kola hitne pomoći poslata na mesto eksplozije.

Za sada se ne zna ko stoji iza napada. Kurdski pobunjenici, grupa Islamska država i levičarska ekstremistička grupa izveli su u poslednje vreme napade u Turskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar