U trendu

Novi bilans: U Turskoj u eksploziji ubijeno 28 ljudi

U današnjoj eksploziji u Ankari ubijeno je 28 ljudi a 61 čovek je povredjen, rekao je zamenik premijera Turske Numan Kurtulums, čime je povećao broj nastradalih sa prethodnih 18.

Prethodno je guverner Ankare Mehmet Kilčlar javio da je u eksploziji koja je izazvana automobilom bombom ubijeno 18 ljudi.

Bilans nastradalih nije konačan. 

Kurtulmus je potvrdio da je eksploziju izazavala automobil bomba i da je meta bio konvoj vojnih vozila koja su prevozila zaposlene u vojsci. Napad se dogodio blizu štaba vojske i parlamenta. 

On je rekao da je nekoliko tužilaca zaduženo da ispita napad koji je opisao kao „dobro isplaniran“.

Dodao je da nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad ali je obećao da će vlasti naći one koji stoje iza napada.

Američki ambasador u Turskoj Džon Bas napisao je na svom Tvitrer nalogu da je „duboko rastužen i šokiran“ napadom  u Ankari.

Britanski Ambasador Ričard Mor takodje je preko Tvitera izrazio saučešće Turskoj i dodao da je Velika Britanija uz Tursku u ovom teškom trenutku.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan otkazao je, nakon napada, ranije planirani put u Azerbejdžan a prethodno je premijer Ahmet Davutoglu otkazao put u Brisel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar