U trendu

Novi neredi na predizbornom mitingu Donalda Trampa

Tokom poslednjeg predizbornog mitinga predsedničkog kandidata Republikanske partije Donalda Trampa izbili su neredi posle kojih je bilo najmanje 13 hapšenja, saopštila je jutros policija.

Neredi su izbili juče izmedju Trampovih pristalica i protivnika tokom skupa u Kaliforniji, samo dva dana posle nereda na mitingu u američkoj državi Novi Meksiko.

U San Dijegu, na jugozapadu Kalifornije bilo je 12 hapšenja, a jedna osoba jutros rano uhapšena je u Freznu, u centralnom delu te američke države, rekao je portparol policije.

Ispred kongresnog centra u San Dijegu u kojem je govorio Tramp sukobile su se grupe njegovih protivnika i pristalica, bacajući plastične flaše i kamenice. Policajci koji su obezbedjivali skup su ih razdvojili.
 
Američki milijarder izjavio je da je dobio neophodnu većinu republikanaca za predsedničku nominaciju za izbore u novembru.

Potrebno je 1.237 delegata za nominaciju republikanaca, a Tramp je dostigao 1.238. Sa 303 poslanika na pet državnih primarnih izbora 7. juna, Tramp će lako povećati skor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar