U trendu

Obama nije dovoljno pretio američkom vojskom

Jedan od ključnih savetnika izabranog predsednika SAD Donalda Trampa, bivši gradonačelnik Njujorka i kandidat za državnoga sekretar SAD Rudolf Đulijani izjavio je da Rusija ne može da bude konkurent SAD u vojnoj sferi, prenosi „Volstrit džurnal“.

„Rusija smatra da je konkurent SAD u vojnoj sferi, ali to u stvari nije tako. Naše odbijanje za vreme Obame da pretimo korišćenjem naših oružanih snaga stvorilo je od Rusije tako moćnu državu“, rekao je Đulijani.

Prema podacima lista, Đulijani je ponovio Trampove teze da je administracija Obame od Rusije napravila protivnika i da rusko rukovodstvo navodno ne uvažava sadašnjeg šefa američke države.

Ranije je „Volstrit džurnal“ saopštio da je bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani jedan od glavnih kandidata za mesto državnog sekretara SAD u administarciji Donalda Trampa.

Podsetimo, Donald Tramp je još za vreme predizborne kampanje u okviru televizijskih debata sa Hilari Klinton izjavio da ruski nuklearni program prevazilazi američki. On je tu tezu ponovio više puta i pozvao na modernizaciju nuklearnog arsenala SAD.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.