U trendu

Obama se neće sastati sa Fidelom Kastrom tokom posete Kubi

Tokom istorijske posete Kubi američki predsednik Barak Obama neće se sastati s bivšim dugogodišnjim kubanskim liderom Fidelom Kastrom, izjavio je danas zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Ben Rouds.

Američki predsednik Barak Obama rekao je da će pokrenuti pitanje ljudskih prava i političkih sloboda na Kubi tokom predstojeće posete Havani, gde će se sastati sa kubanskim predsednikom Raulom Kastrom.

Obama je napisao na svom Tviter nalogu da postoje „ozbiljne razlike“ izmedju SAD i vlade kubanskog predsednika Raula Kastra o kojima će se direktno razgovarati, kao i da će se SAD uvek zalagati za poštovanje ljudskih prava širom sveta.

Predsednik SAD na Tviteru naveo je da je već napravljen značajan napredak u odnosima s Kubom.

Obama će posetiti Kubu u drugoj polovini marta, što će biti prva poseta jednog predsednika SAD Havani u više od pola veka.

Tokom istorijske posete Havani američki predsednik sastaće se s predsednikom Kube Raulom Kastrom, ali ne i s dugogodišnjim liderom Fidelom Kastrom, saopšteno je danas iz Bele kuće.

Ben Rouds rekao je da SAD ne žele da „nameću promene“, ali da veruje da će Kuba imati koristi od slobodnog izražavanja i univerzalnih prava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.