U trendu

Odsekao glavu šefu i slao fotografije putem WhatsApp

Muškarac osumnjičen da je odsekao glavu svom šefa u napadu na fabriku gasa u Francuskoj priznao je krivicu za zločin, pošto je otkriveno da je poslao fotografije sebe sa odsečenom glavom žrtve preko mreže „Vocap“ (WhatsApp) u Kanadu, naveli su danas izvori bliski istrazi.

Osumnjiceni Jasin Sali (35) „takođe je naveo detalje“ vezane za ubistvo, a istim izvori AFP-a su naveli da će antiteroristicka policija osumnjičenog prebaciti u Pariz radi daljeg ispitivanja kasnije tokom dana.

Salijevo priznanje zločina usledilo je pošto je (taj) otac troje dece poslao jezive selfije sebe sa odsečenom glavom preko „Vocapa“ u Kanadu.

Istraga je, međutim, navela da bi to mogao biti prenosivi broj mobilnog telefona i da bi primalac poruke mogao biti bilo gde u svetu, navodi AFP.

U petak je jedan muškarac pronađen obezglavljen, a dvoje zaposlenih je ranjeno u napadu u fabrici gasa u Sen Kventin Falavijeu, nedaleko od Grenobla – gradu u podnožju Alpa na jugoistoku Francuske.

Napadač je automobilom uleteo u fabriku i zakucao se u gasni kanister, s ciljem da izazove eksploziju. On je zatim ubio svog nadređenog 54-godišnjeg Erve Kornara. Svedoci su naveli da je Sali mahao zastavom Islamske države, koja je kasnije i pronađena na mestu zločina, nedaleko od obezglavljenog tela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.